Στην Πάτρα σήμερα ο μοναδικός θίασος Zhejίang Wu Ορerα από την Κίνα!

Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, παρουσιάζουν σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ, σε μία ξεχωριστή παράσταση, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, την  Zhejίang Wu Ορerα από την Κίνα.

 

Πρόκειται για έναν μοναδικό Θίασο ο οποίος ιδρύθηκε το 1956 και μετονομάστηκε σε Zheng Wu Opera Κέντρο Ερευνών (Zhejiang Wu Opera Troupe) τον Δεκέμβριο του 2011.

 

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ο Θίασος έχει  συγκεντρώσει πάνω από 800 οπερατικά έργα και 3.000 τραγούδια και μουσικές. Οι μάσκες προσώπου και τα σχέδια των κοστουμιών αποτελούν έργα τέχνης ενώ από την Wu όπερα, έχουν επίσης ταξινομηθεί - αρχειοθετηθεί και πολύτιμα αρχεία της συγκεκριμένης μορφής τέχνης.

 

Το Καλλιτεχνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο της Όπερας Ου της επαρχίας Τζετζιάνγκ έχει εξειδικευθεί στο Παραδοσιακό Κινέζικο Ρεπερτόριο, την Ορχηστρική Μουσική και Παραδοσιακό Ρεπερτόριο για νέους καλλιτέχνες και συγκαταλέγεται στην Κορυφαία στο είδος του.

 

Το Παραδοσιακό Ρεπερτόριο Ουτζί και τα αντίστοιχα τραγούδια, αποτελούν πολιτιστικό πλούτο με ρεπερτόριο άνω των 500 έργων, χιλιάδες μουσικά κομμάτια που εμπεριέχουν σημαντικά ιστορικά χαρακτηριστικά και γεωγραφικά διακριτικά γνωρίσματα.

 

Η παράσταση έχει ως πυρήνα της την ιστορική δραματουργία και την παραδοσιακή Κινέζικη ορχηστρική ενώ παρουσιάζει την Τοπική (Τέχνη) Καλλιτεχνική Παράδοση.

 

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη

Διαβάστε επίσης