Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2017 – Καταμέτρηση των δυνάμεων και «ζέσταμα»

Θα απέχουν οι «Δήθεν Αδιάφοροι» – Οι κεντρικές εκδηλώσεις

Ένα πρώτο «ζέσταμα» για το μεγαλύτερο θεσμό της δυτικής Αχαΐας, το Αχαγιώτικο Καρναβάλι έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο νέο Δημαρχείο. 

Η οργανωτική επιτροπή του θεσμού κάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον θεσμό και η ανταπόκριση για την πρώτη συνάντηση ήταν αρκετά ζεστή.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ Ξενοφώντας Μπαχράς και η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη. Κοινός παρανομαστής των ομιλητών ήταν ότι το Αχαγιώτικο Καρναβάλι δεν είναι μόνο της Αχαγιάς, αλλά εκπροσωπεί και αποτελεί ζωντανή διαφήμιση και πολιτιστικό κύτταρο ολόκληρου του δήμου.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να ενισχυθεί, είπαν οι ομιλητές, τονίζοντας παράλληλα ότι η δημοτική αρχή όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να στηρίξει τη διοργάνωση του θεσμού σε ότι αφορά τις υποδομές.

Παράλληλα, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής απευθύνθηκαν σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου, αλλά και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της δυτικής Αχαΐας, εκτιμώντας ότι η πλούσια δράση τους, θα μπορούσε να αποτελέσει και στην περίπτωση του Αχαγιώτικου Καρναβαλιού μια «τονωτική» ένεση ώς προς τον εμπλουτισμό του πολιτιστικού θεσμού, ο οποίος πέραν της κόπωσης που μπορεί να υφίσταται με το πέρασμα των ετών, έχει να αντιμετωπίσει και την οικονομική κρίση, σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα ως προς τις συμμετοχές και τη διάθεση των Αχαγιωτών.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, διαβεβαίωσαν το κοινό που συμμετείχε στη συνάντηση, ότι ο δήμος θα έχει στη διάθεσή τους χώρους και υλικά στο βαθμό που μπορεί να είναι δυνατόν. 

Επίσης, αναφέρθηκε ότι και φέτος στόχος του δήμου είναι:
– να γίνουν το προτελευταίο Σάββατο της Αποκριάς εκδηλώσεις για παιδιά
– το τελευταίο Σάββατο η μεγάλη κεντρική παρέλαση
– και ένας μεγάλος αποκριάτικος χορός σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο

Η συμμετοχή των συλλόγων θεωρήθηκε ως κομβικό σημείο, καθώς εκτιμάται ότι η ένωση των δυνάμεων θα αναβαθμίσει την εικόνα του Αχαγιώτικου Καρναβαλιού.

Στη συνάντηση, εκπρόσωπος της πολυβραβευμένης ομάδας των «Δήθεων Αδιάφοων», ανακοίνωσε ότι θα απέχουν για φέτος μετά από έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ Ξ. Μπαχράς, η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη, ο εκπρόσωπος της Αχαγιάς 82 Ε. Καραμπελιάς, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού Αφροδίτη Νταλάπα, του 3ου δημοτικού Γεωργία Λαλιώτη, εκπρόσωποι του θρυλικού ΑΓΚΑΖΕ, των ΔΗΘΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝ, εκπρόσωποι του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας, Λουσικών, ο Σύλλογος Περιστέρας, Άνω Αχαΐας, Λακκόπετρας, Αλισσαίων «Πείρος», η Ένωση Γονέων δυτικής Αχαΐας, ο Σύλλογος Ριόλου, Άνω Αλισσού, Κάτω Αλισσού και άλλοι.

Βίκυ Αθανασοπούλου

Διαβάστε επίσης