Προ των πυλών συνεργασία Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ - Τι λένε τα στελέχη της Αχαϊας- Τι προετοιμασίες γίνονται

στοχος να γινει η δημοκρατικη συμπαραταξη τριτο κομμα στη βουλη

Προ των πυλών είναι η συνεργασία του Γιώργου Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η σημερινή συνάντηση (3μμ. Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή με την Φώφη Γεννηματά) αναμένεται να επικυρώσει την ένταξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών , ως αυτόνομου  πολικού οργανισμού, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στα πλαίσια της ενδυνάμωσης του κεντροαριστερού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr παράλληλα με ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ, στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι να «ενσωματωθούν» και ανεξάρτητοι βουλευτές , ούτως ώστε να ξεπεράσουν σε αριθμό την Χρυσή Αυγή και να γίνουν το τρίτο κόμμα του Κοινοβουλίου.

Μάλιστα γίνεται λόγος για 3 βουλευτές που οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει μαζί τους, προκειμένου να αποκτήσουν «πολιτική στέγη».

Παράλληλα ,το Σάββατο 14 Ιανουαρίου διοργανώνεται μεγάλη εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με κάλεσμα σε όσους διετέλεσαν στο παρελθόν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και εντεύθεν και δεν έχουν προσχωρήσει σε άλλο πολιτικό φορέα, για να ενισχύσουν το εγχείρημα της κεντροαριστεράς.

Σε επίπεδο Αχαϊας  τα στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ τηρούν στάση αναμονής , περιμένοντας τα όσα θα δρομολογηθούν μετά την συνάντηση Παπανδρέου-Γεννηματά.

Πάντως αυτό που σημείωναν στελέχη του στο tempo24.gr είναι πως από την ιδρυτική διακήρυξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ διαφαίνεται η πρόθεση για συνεργασίες , ώστε να γίνουν καταλύτης πολιτικών εξελίξεων.

Πάντα, ωστόσο, ανέφεραν με έμφαση «συνεργασίες με προγραμματικές θέσεις που θέλει να ακούσει η κοινωνία. Γιατί δεν είναι θέμα προσώπων».   

Εάν η συνεργασία ευοδωθεί τότε θα υπάρξουν και συναντήσεις σε τοπικό επίπεδο στελεχών.

Απόστολος Ι. Βουλδής

Διαβάστε επίσης