Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, από τον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών η κηδεία του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Σταματόπουλου

ΨΗΦΙΣΜΑ

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, από τον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών, στις 13.00 θα τελεστεί η κηδεία του Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Σταματόπουλου.Η οικογένειά του, η σύζυγός του Όλγα και τα παιδιά του Δημήτρης, Νάγια και Χάρης καθώς και τα αδέλφια του Βιολέτα, Πόπη και Άκης, Άντα, επιθυμούν αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο λογαριασμό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου (Alpha Bank IBAN GR6001405330533002002002433) «για την ενίσχυση αθλητριών και αθλητών του στίβου».

"Η πράξη αυτή είναι το επιστέγασμα, η επαλήθευση όλων αυτών που καταγράφονται στα εκατοντάδες συλλυπητήρια μηνύματα χαρακτηρίζοντάς τον ακούραστο εργάτη του στίβου με ανυστερόβουλη προσφορά, αξιοπρέπεια, καλοσύνη, σοβαρότητα κι ευγένεια, υπηρετώντας το χώρο του Αθλητισμού  με υποδειγματικό ήθος και συνέπεια" αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ

Ψήφισμα για τον απροσδόκητο χαμό του Α Αντιπροέδρου του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκδόθηκε σήμερα στο οποίο αναφέρεται:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του εκλεκτού μέλους και Α Αντιπροέδρου, Ιωάννη Σταματόπουλου συνήλθε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στα επί της Λεωφ. Συγγρού 137 γραφεία του και αποφάσισε τα εξής:

 

1. Να εκφράσει εκ βαθέων τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

2. Να συνοδεύσουν o Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. τον εκλιπόντα στην τελευταία του κατοικία.

3. Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, ημέρα της κηδείας του.

4. Να κατατεθεί αντί στεφάνου ποσό στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, για την ενίσχυση των Αθλητών και Αθλητριών

5. Να καθιερωθεί στη μνήμη του έπαθλο που θα απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο Αθλητή -  Αθλήτρια στην κατηγορία Παίδων– Κορασίδων.

6. Να αναρτηθεί το παρόν στο site της Ομοσπονδίας.

 

Ο Γιάννης Σταματόπουλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 28 Αυγούστου το 1954. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο υ.Με τον αθλητισμό ασχολήθηκε από τα πρώιμα μαθητικά του χρόνια παίζοντας μπάσκετ.

ο 1982 έγινε μέλος της διοίκησης του σωματείου Ολυμπιάδα Πατρών και από το 1985 έως το 1987 διατέλεσε γενικός γραμματέας. Το 1982 ήταν κριτής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών – Γυναικών, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Την περίοδο 1987 – 1989 εκλέχτηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ στο οποίο επανεκλέχτηκε το 1997 και κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου μέχρι τον θάνατό του..

Η δράση του στην ομοσπονδία του Στίβου ήταν έντονη, καθώς πέραν των υψηλών διοικητικών θέσεων, διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών, της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, της Επιτροπής Μετεγγραφών και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας.

Σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν Αρχηγός αποστολή της εθνικής ομάδας στίβου, αρχής γενομένης από το 2000 στο Σίδνει και στη συνέχεια στην Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012 και Ρίο ντι Τζανέιρο 2016.

Δεν ήταν όμως οι μόνες. Ο Γιάννης Σταματόπουλος ήταν αρχηγός αποστολής σε δεκάδες άλλες διοργανώσεις Παγκοσμίων, Ευρωπαϊκών, Βαλκανικών και Μεσογειακών στις οποίες πάντα ξεχώριζε για τη συνεργασία, τις γνώσεις και τις οργανωτικές του αρετές.

 

 

Διαβάστε επίσης