ΕΚΤΑΚΤΟ Συντονιστικό στην Κάτω Αχαΐα - Σοβαρά τα προβλήματα στον δήμο από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο δήμος δυτικής Αχαΐας θα ζητήσει άμεσα κρατική ενίσχυση

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, πραγματοποιείται σήμερα στη 1:30 το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας. Ο δήμος δυτικής Αχαΐας θα ζητήσει άμεσα κρατική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Παράλληλα, εκκρεμεί το αίτημα του δήμου για ενίσχυση των αγροτών που οι καλλιέργειές τους «κάηκαν» από τον πάγο, ενώ η δημοτική αρχή εκτιμά ότι αν συνεχιστεί η κακοκαιρία οι καλλιέργειες θα υποστούν ολοκληρωτική καταστροφή. 

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και εκπρόσωποι υπηρεσιών του δήμου και της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας.

portes-xioni-2-1.jpg

Θέμα τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα ακραία καιρικά και πρωτοφανή φαινόμενα για την περιοχή.

«Η δυτική Αχαΐα δυστυχώς δεν έχει πάρει «ανάσα» εδώ και αρκετούς μήνες. Μετά τις πλημμύρες που «σάρωσαν» τις καλλιέργειες και κατέστρεψαν σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και ιδιοκτησίες, ήρθε ο χιονιάς, πρωτοφανές φαινόμενο για την περιοχή μας! Ο πάγος κατέστρεψε ότι είχαν αφήσει οι πλημμύρες, ενώ μετά από αυτά δεχόμαστε νέα «επίθεση» του καιρού με ισχυρές βροχοπτώσεις που αποτελούν νέα απειλή για τον τόπο», λέει στο tempo24.gr ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

agia-marina-xionia-4.jpg

Μέχρι τώρα τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα ορεινά του δήμου, κυρίως σε Βελιτσές, Πόρτες, Σαντομέρι. Ο δήμος ζητά βοήθεια για την αντιμετώπιση των φαινομένων. «Δεν θέλουμε να είμαστε υπερβολικοί, πρέπει όμως ο δήμος να έχει την κρατική συνδρομή κυρίως για τις ορεινές περιοχές όπου έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. Φανταστείτε ότι για πρώτη φορά χρειαστήκαμε αλάτι και μάλιστα φέραμε τέσσερα φορτηγά», καταλήγει ο κ. Νικολάου.

Μέχρι τώρα, που γίνεται το ρεπορτάζ, σύμφωνα με τον δήμαρχο, δεν υπάρχουν προβλήματα εγκλωβισμού στα ορεινά του δήμου καθώς τα μηχανήματα είναι σε επιφυλακή, ενώ οι περισσότεροι ορεινοί επαρχιακοί δρόμοι καθαρίστηκαν το πρωί της Τρίτης

Βίκυ Αθανασοπούλου