Μελωδίες χάρισε η Χορωδία της Κοινο_Τοπίας σε Μέριμνα και Κωνσταντοπούλειο

έπεται το Αντωνοπούλειο

Μετά τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες που σκόρπισε η χορωδία της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr, με αφορμή τις εορτές του δεκαπενθημέρου, στη φιλανθρωπική εκδήλωση της ‘‘Μέριμνας’’ και του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου τώρα θα τραγουδήσει σε εκδήλωση του Αντωνοπούλειου Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 6.30μμ η χορωδία με μαέστρο τη μόνιμη συνεργάτη και εθελόντρια του συλλόγου Λίνα Γερονίκου μουσικό-υψίφωνο θα τραγουδήσει εορταστικές μελωδίες αλλά και έντεχνα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αντωνοπούλειου Ιδρύματος στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας επί της οδού Μιχαλακοπούλου 58 και Κολοκοτρώνη.

Οι δύο προηγούμενες εμφανίσεις της χορωδίας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το μεσημεράκι στο αίθριο του Έσπερου έναντι πλατείας Β. Γεωργίου Α΄ όπου επένδυσε με τραγούδια το παζάρι με δημιουργίες των εκπαιδευόμενων του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών ‘‘Μέριμνα’’ καταδεικνύοντας έμπρακτα το νόημα της αλληλεγγύης και προσφοράς στους παλιούς φίλους της Μέριμνας και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου το απόγευμα όπου σκόρπισε μελωδίες στα ηλικιωμένα άτομα που διαβιούν στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, στην περιοχή Γηροκομείου Πατρών, μεταφέροντας το εορταστικό κλίμα των ημερών σχολιάστηκαν θετικά.

Παράλληλα το παζάρι της Μέριμνας ενίσχυσαν πολλά μέλη της Κοινο_Τοπίας που το επισκέφθηκαν κατά την τριήμερη λειτουργία του ενώ μέλη της χορωδίας προσέφεραν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα στους συμπολίτες μας που διαβιούν στο Ευγηρείο.

Τη χορωδία στις δράσεις της πλαισίωναν η πιανίστρια Ελένη Παπαπροκοπίου και ο ακορντεονίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος. Μεταξύ άλλων ασμάτων από τη χορωδία ακούστηκαν: Jubilat Deo, Gaudete, Καμπάνες, Μοραΐτικα κάλαντα, Κυκλαδίτικα κάλαντα, Κεφαλλονίτικα κάλαντα, Το τραγούδι της βασιλόπιτας, Μήλο μου κόκκινο, Θα πάρω μια ψαρόβαρκα, 12 μαντολίνα, Γέλαγε η Μαρία, Πες μου μια λέξη.

Οι δράσεις αυτές που σκοπό έχουν να προσφέρουν λίγη χαρά σε συμπολίτες μας που το έχουν ίσως λίγο περισσότερο ανάγκη πραγματοποιούνται στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης της οργάνωσης για μια κοινωνία της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της συμπόνιας, της αλληλοκατανόησης και της αξιοπρέπειας που πρέπει να απολαμβάνουν ισότιμα όλα τα μέλη της κοινωνίας.