Στη Γενεύη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το Κυπριακό

θα εκπροσωπήσει την Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα εκπροσωπήσει την Ε.Ε. στη Γενεύη, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν θα μεταβεί στη Γενεύη και προς αυτόν τον σκοπό ευχαρίστησε τη Μαλτέζικη Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το γεγονός ότι άλλαξε το πρόγραμμά της για να τον διευκολύνει.

«Σήμερα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα ηγηθεί της αποστολής της ΕΕ στη Γενεύη», απάντησε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς από το ΚΥΠΕ να διευκρινίσει αν και κατά πόσο στη Γενεύη θα μεταβεί μαζί με τον Πρόεδρο, η Ύπατη Εκπρόσωπος Φεντερίκα Μογκερίνι και άλλη αντιπροσωπεία από την ΕΕ.

Ο κ. Σχοινάς εξήγησε ότι «όπως αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η επανενωμένη Κύπρος θα συνεχίσει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ, οπότε η εξαιρετική σημασία της συμμετοχής του Προέδρου Γιούνκερ είναι προφανής, καθώς αυτός βρισκόταν σε στενή επαφή με τους δύο ηγέτες όλο το τελευταίο διάστημα».

«Θα επανέλθουμε με την πλήρη σύνθεση της αποστολής», κατέληξε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος.

Πηγή: Real.gr​

Διαβάστε επίσης