Πάτρα: Πόσοι άστεγοι φιλοξενούνται στο υπνωτήριο του δήμου - Γιατί μειώνεται ο αριθμός τους συγκριτικά με άλλες χρονιές - Άνοιξε πάλι για τις μέρες του ψύχους

διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία

Εννέα άστεγοι έχουν βρει ζεστό καταφύγιο αυτές τις μέρες που έχει "παγώσει" η πόλη της Πάτρας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση ο Κοινωνικός Οργανισμός λόγω του νέου ψύχους θα παρέχει από Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017  φιλοξενία Αστέγων πολιτών στον χώρο του Παλαιού Αρσακείου Πατρών. 

Η φιλοξενία θα παρέχεται για τις ημέρες των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών (ψύχος) για τις ώρες από τις 20:00 μ.μ  έως και τις 8:00 π.μ.. Η προσέλευση στον χώρο θα γίνεται κατά τις ώρες 20:00-22:00.

Ο χώρος παρέχει την δυνατότητα διανυκτέρευσης, φαγητού και ζεστού μπάνιου.

Όπως αναφέρουν στο tempo24.gr οι υπεύθυνες του κέντρου, μέχρι σήμερα το υπνωτήριο έχει φιλοξενήσει εννέα αστέγους, έλληνες και ξένους, οι οποίοι έχουν φιλοξενηθεί και παλαιότερα. Πρόκειται για γνωστές περιπτώσεις που φροντίζουν οι κοιωνικές δομές του δήμου. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων αστέγων μειώνεται κάθε χρόνο, παρά το γεγονός ότι οι άστεγοι στην Πάτρα αυξάνονται. Αυτός οπως εξηγεί η κ. Αμαλία Τράκα, οφείλεται κυρίως στην ολοκληρωμένη φροντίδα που παρέχει ο δήμος στους αστέγους καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο τις περιόδους ψύχους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού, κ. Τουλγαρίδη, ο δήμος έχει καταφέρει να φροντίζει μεγάλο αριθμό αστέγων (ανάλογα φυσικά με την περίπτωση) στις δομές φιλοξενίας που λειτουργούν όλο το χρόνο. Οι άστεγοι που αυτοί τη στιγμή φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Αρσακείου, είναι άνθρωποι που διαμένουν σε εγκαταλελειμμένες οικίες, χωρίς ρεύμα, ή άνθρωποι που έχουν το δρόμο για "σπίτι" τους. 

Μεγάλο είναι επίσης το ενδιαφέρον, όπως μας εξηγεί η κ. Τράκα, από τους Πατρινούς, οι οποίοι επικοινωνούν σχεδόν καθημερινά με τις κοινωνικές δομές του δήμου, για να αναφέρουν περιστατικά αστέγων. Οι περιπτώσεις όλες, εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και σε συνεργασία με τις αρχές. Ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες του αστέγου, ο δήμος φροντίζει για τη φιλοξενία του. 

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση, ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν τους ενδιαφερόμενους,  όλους τους συμπολίτες μας  και τις υπηρεσίες που γνωρίζουν περιστατικά αστέγων να ενημερώσουν σχετικά τις υπηρεσίες μας.

Παρακαλούνται πολύ οι πολίτες και οι υπηρεσίες που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα αν είναι εφικτό να επικοινωνούν σε ώρες εργασίας και σε έκτακτη περίπτωση ψύχους εκτός ωρών εργασίας έως τις 22:00.

Τηλ επικοινωνίας: Τράκα Αμαλία : 2610390972- 6984617546 / Αλέρτα Βάσω 2610390983- 67972357816

/ Ψαρρού Αγγελική 2610390968 / 6984617545

Β.Ι. ΑΘΑΝ

Διαβάστε επίσης