Πάτρα: Το Εργατικό Κέντρο για τον Σύλλογο Ναυτεργατών

ανακοινωση

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει εντόνως τον αποτροπιασμό του "για την μεθοδευμένη, αήθη και αντισυναδελφική συμπεριφορά κάποιων «συναδέλφων» της ΠΕΝΕΝ, σε βάρος του Σωματείου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων «Ο Άγιος Νικόλαος»".

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
"Με τρόπο προβοκατόρικο και συμπεριφορά που παραπέμπει σε «συνδικάτα»…άλλης «φύσεως», «μορφής» και «σκοπού»…χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα, χτυπούν λυσσαλέα το Σωματείο, επειδή δεν μπόρεσαν να παρεμποδίσουν και να ελέγξουν την μαζική προσχώρηση των συναδέλφων Ναυτεργατών και τη συμμετοχή τους στις εκλογές του Σωματείου.
Τρομοκρατούν και απειλούν κάποιοι στην φερόμενη ως  (αντί)ΠΝΟ…ΠΕΝΕΝ.
Αλήθεια σε ποιους απευθύνεται η ΠΕΝΕΝ; Ένα Πρωτοβάθμιο «Σωματείο» είναι, όπως και το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Μόνο που οι συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου – μέλους μας, είναι από τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυχτα εν πλω και δουλεύουν σαν είλωτες, εν αντιθέσει με τους «διώκτες» τους, οι οποίοι φαίνεται ότι…εξασφαλίζουν με λιγότερο κόπο τα προς το ζην….
Προσπαθούν κάποιοι στην ΠΕΝΕΝ ν’ αμαυρώσουν προσωπικότητες και διαδικασίες. Τους απαντάμε ότι εξ ιδίων κρίνουν τ’ αλλότρια...
Το Ιστορικό Σωματείο Πορθμείου Ρίου-Αντιρρίου & Αιγίου, τροποποίησε το καταστατικό του κατόπιν εντολής των μελών του μέσα από Γενική Συνέλευση.
Τα μέλη του δεν είναι «υπό ομηρία» στην ΠΕΝΕΝ. Το Σωματείο ήταν και είναι αυτόνομη  πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Αυτόνομη και Αυτοδιοίκητη Συνδικαλιστική Οργάνωση και όχι Παράρτημα της ΠΕΝΕΝ! Να το προσέξουν καλά αυτό κάποιοι στην ΠΕΝΕΝ, διότι όσοι κινούνται παράνομα και καταχρηστικά σε βάρος των συναδέλφων εργαζομένων, προσπαθώντας να παρεμποδίσουν τη δράση και τη λειτουργία μιας συνδικαλιστικής, πουλώντας μάλιστα «εκδούλευση» στις  υπερκείμενες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, μπορεί σύντομα να κληθούν να λογοδοτήσουν.
Το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων «Ο Άγιος Νικόλαος», έχοντας την αμέριστη ΣΤΗΡΙΞΗ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και όλων των Σωματείων της Δύναμης του, θα συνεχίσει  Δυναμικά  και Αταλάντευτα  να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των Ναυτεργατών και ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ!"

Από το Ε.Κ.Πάτρας

Διαβάστε επίσης