ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός 2-0 - "Έκλεψε" τη νίκη και την πρωτιά

επικρατησε στην Κυπρο

 Για δεύτερη φορά ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΑΠΟΕΛ με τους Κύπριους να κατακτούν την πρώτη θέση στον όμιλο.

Στην 2η θέση του 2ου ομίλου τερμάτισε ο Ολυμπιακός, καθώς στην 6η και τελευταία αγωνιστική του Europa League, έχασε 2-0 στη Λευκωσία από τον ΑΠΟΕΛ, που τερμάτισε πρώτος. Ο Ντα Κόστα με αυτογκόλ στο 19΄ και ο Ντε Καμάργκο στο 83΄ τα γκολ της κυπριακής ομάδας.

Αν και αρχικά ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να κυνηγήσει το γκολ, σύντομα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Με τη συμπλήρωση του 20λεπτου και σε μια βαθιά μπαλιά, ο Λεάλι έκανε άστοχη έξοδο, ο Σωτηρίου πέρασε την μπάλα από πάνω του και στο κατέβασμά της την βρήκε ο Ντα Κόστα και την έστειλε στα δίχτυα.

Το ματς ήρθε στα μέτρα του ΑΠΟΕΛ, που φρόντιζε για τα «νώτα» του, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Βάτερμαν. Όμως από στημένη φάση έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 40', όταν σε κόρνερ του Φορτούνη, ο Βιάνα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σωτηρίου μπήκε μόνος του στην περιοχή, αλλά ο Λεάλι έπεσε σωτήρια και του άρπαξε την μπάλα από τα πόδια.

 Στο 76' ο Πάουλο Μπέντο πέρασε στο παιχνίδι τον ορεξάτο Τσόρι Ντομίνγκες, όμως στο 83' και σε αντεπίθεση του ΑΠΕΟΛ, ο Μοράις έδωσε «έτοιμο» γκολ στον Ντε Καμάρκγο, που είχε μπει πριν από δύο λεπτά, κι αυτός έκανε το 2-0.

Εκεί «τέλειωσε» και το ματς για τις δύο ομάδες που είχαν ήδη προκριθεί και έπαιξαν για την πρωτιά στον όμιλο, που δίνει μια ευνοϊκότερη θέση στην κλήρωση της επόμενης φάσης. Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε δύο φορές (μέσα-έξω) τον Ολυμπιακό και δίκαια πήρε την 1η θέση του ομίλου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Ντελ Σέρο (Ισπανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αλεξάνδρου - Ντα Κόστα, Βιάνα

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Καρλάο, Εφραίμ (59' Γιαννιώτας), Μπερτόλιο (67' Ορλάντι), Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Σωτηρίου (80' Ντε Καμάργκο), Μιλάνοφ, Μοράις, Μερκής, Αλωνεύτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια (76' Μανθάτης), Ντα Κόστα, Βιάνα, Μαρτίνς (66' Ανδρούτσος), Ρομαό, Ελιουνούσι, Σεμπά, Φορτούνης (76' Ντομίνγκες), Ιντέγε.

Διαβάστε επίσης