Ορίστηκε εισηγητής για τη Μαρινόπουλος

Πρωτοδικείο: «Ξεκόλλησε» η υπόθεση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και επί δικαστικού εδάφους για το εγχείρημα της εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, καθώς -όπως αναφέρουν πληροφορίες- χθες, και μετά την καθυστέρηση σχεδόν 45 ημερών, ορίστηκε εντέλει ο εισηγητής της υπόθεσης.

Μολονότι το στοίχημα με τον χρόνο παραμένει δύσκολο, νομικοί κύκλοι μιλώντας στη «Ν» ανέφεραν ότι δύναται να υπάρξει πόρισμα εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, δεδομένου ότι μεσολαβεί η διακοπή των ακροάσεων για την εορταστική περίοδο, οπότε υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα από πλευράς δικαστικών να προχωρήσουν με τις εισηγήσεις τους.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο «φάκελος Μαρινόπουλος» είναι πολύ «βαρύς», καθώς -πέρα από την ανάγνωση των 70.000 σελίδων- ο εισηγητής θα πρέπει να επιχειρηματολογήσει έναντι και όλων των κύριων παρεμβάσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης τον Οκτώβριο. Παράλληλα, την ανησυχία ως προς την τήρηση των προθεσμιών επιτείνει και το γεγονός ότι στο τέλος του Ιανουαρίου εκπνέει το τετράμηνο της προστασίας που χαίρει η Μαρινόπουλος έναντι μέτρων, εκκρεμή ή μη, ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της αλυσίδας για την ικανοποίηση απαιτήσεων που έχουν γεννηθεί πριν από την κατάθεση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Σε κάθε περίπτωση, το «παιχνίδι» παίζεται ακόμα, με γνώμονα ότι υπάρχει περιθώριο σχεδόν 50 ημερών έως τις 30 Ιανουαρίου, με το εγχείρημα να παραμένει «ζωντανό» μετά την εκφρασμένη πρόθεση από πλευράς Σκλαβενίτης να συνεχίσει με ίδια κεφάλαια τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των καταστημάτων της Μαρινόπουλος και το δίμηνο Δεκέμβριου-Ιανουαρίου, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την περίοδο των Χριστουγέννων.

Συνεπώς, μια θετική ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού σε αυτό το διάστημα σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο να υπάρξει στα μέσα Δεκεμβρίου «λευκός καπνός» και από πλευράς της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα ενισχύσει το deal διάσωσης της Μαρινόπουλος και κατ’ επέκταση θα εξασφαλίσει πάνω από 11.000 θέσεις εργασίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ