Θρήνος στη Ζάκυνθο για την Ελένη Αρβανιτάκη που ξεψύχησε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη - Για εγχείρηση ρουτίνας μπήκε η άτυχη μητέρα δύο παιδιών

είχε διακομισθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ρίου

Θρήνο όχι μόνο στο νησί της Ζακύνθου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή έχει προκαλέσει ο θάνατος της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, η οποία έχασε τη ζωή της, όπως έγραψε από το πρωί το tempo24.gr, όταν προσεβλήθη από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σε χειρουργείο ρουτίνας που έκανε.

Η ιατρική κοινότητα εξακολουθεί να είναι ανάστατη για το περιστατικό, ενώ ήδη ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ και αύριο Δευτέρα αναμένεται κλιμάκιο από την Αθήνα, εκτάκτως αύριο στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Ρίου για να διερευνηθούντα αίτια, να δηλαδή το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

cache_650x650_1_328869.jpg

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, έκανε συνηθισμένο χειρουργείο προ ημερών στο τοπικό νοσοκομείο - για να βγάλει λάμα από το πόδι της -, όμως προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και έχασε τη ζωή της μέρες μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, στο οποίο είχε μεταφερθεί εσπευσμένα, αφότου ξαφνικά το πόδι της πρήστηκε και άρχισε η δυσλειτουργία συκωτιού και νεφρών.

Τα ερωτηματικά για τις συνθήκες υγεινής στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ζακύνθο είναι πολλά, με αποτέλεμσα να ανασταλούν τα χειρουργεία και να γίνει έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων στο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, τις γάζες κ.λ.π. που όμως βγήκε αρνητικός, ενώ αναφέρεται και άλλο ύποπτο περιστατικό από παρόμοια αίτια.

Διαβάστε επίσης: 

Και δεύτερος ασθενής με συμπτώματα ενδονοσοκομειακής λοίμωξης - Στη Ζάκυνθο αύριο κλιμάκιο για το θάνατο της 41χρονης

Κατέληξε στο Ρίο 41χρονη μητέρα από τη Ζάκυνθο - Προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη στο Νοσοκομείο του νησιού


 

Διαβάστε επίσης