Πάτρα: Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Η μαγεία του έρωτα»

Στο Ξενοδοχείου «Βυζαντινό»

To βιβλιοπωλείο Discover your Way Και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου των Γιώργου Δημόπουλου και Γιάννη Λαφαζάνου, «Η μαγεία του έρωτα».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Βυζαντινό» (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου 106, Πάτρα τηλ.: 2610 243000).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Νατάσα Ράγιου, δημοσιογράφος
Αργύρης Αγγελόπουλος, Διευθυντής Υγειονομικού,
Κατερίνα Μπρίνια, Ιατρός- Αλλεργιολόγος 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Ο Γιώργος Δημόπουλος και ο Γιάννης Λαφαζάνος δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που μας απασχολούν γύρω από τον έρωτα. Στα κεφάλαια του βιβλίου αναλύονται όλα τα είδη του έρωτα μέσα από προσωπικά βιώματα και καθημερινές εμπειρίες και στη συνέχεια ερμηνεύονται επιστημονικά.
Τι είναι έρωτας; Δύσκολη ερώτηση. Είναι σαν να ρωτάει κάποιος τι είναι Θεός, τι είναι ζωή, τι είναι αγάπη.
Οι φιλόσοφοι λένε ότι είναι η «παγίδα» του Θεού για τη διαιώνιση του είδους. Είναι όλα μαζί ή το σκίρτημα της καρδιάς πριν από τη γνώση; Σίγουρα είναι μια ακατανίκητη, παθιασμένη, ασυγκράτητη, ακαταγώνιστη, ενθουσιώδης, παράφορη, ζωηρή ορμή μεταξύ των φύλων, που σχετίζεται με την επιθυμία να γίνουν ένα.
Στα 43 κεφάλαια αυτού του βιβλίου αναλύονται όλα τα είδη του έρωτα, ενοχικός, πλατωνικός, αγοραίος, εφηβικός, παράφορος, κεραυνοβόλος, θείος, απρόσμενος, και δίνονται απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που μας απασχολούν σχετικά με τον έρωτα:
• Πού οδηγούν οι παράλληλες σχέσεις;
• Η απιστία γκρεμίζει τον γάμο;
• Το διαδίκτυο ευνοεί τον έρωτα;
• Τι είναι ο ομόφυλος έρωτας;
• Ο έρωτας κοιτάει χρόνια;
• Υπάρχει τέλος στον έρωτα;
Αφεθείτε στη μαγεία του έρωτα. Ο έρωτας αλλάζει τον κόσμο. Ερωτευτείτε όσο είναι καιρός!

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς 

Ο Γιώργος Δημόπουλος γεννήθηκε στον Ελαιώνα Διακοφτού. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία-Ψυχιατρική και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2003 με το βιβλίο Αυτογνωσία: Πρώτο μέλημα στη ζωή (Μίνωας, 2015). Ακολούθησαν τα βιβλία: Αλήθεια, πόση αλήθεια αντέχουμε;, Συναισθήματα: Ο καθρέφτης της ψυχής, Αυτοεκτίμηση: Το μυστικό της επιτυχίας, Αγάπη – Λένε η αγάπη κατοικεί στ’ αστέρια, Ζήσε το σήμερα, Υγρά όνειρα, Αισιοδοξία – Ευχαριστώ, θα πάρω! (Μίνωας, 2013), Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή! (Μίνωας, 2014).
Από το 1977 ασκεί το επάγγελμα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και γνωσιακού ψυχοθεραπευτή στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
* * * * * * * *
Ο Γιάννης Λαφαζάνος γεννήθηκε στα Αρφαρά Μεσσηνίας. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ειδικευτεί στην παιδοορθοπαιδική στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και συνέχισε την ειδικότητά του στη χειρουργική ορθοπαιδική και τραυματιολογία στο Νοσοκομείο ΚΑΤ Αθηνών. Στη συνέχεια εμπλούτισε την ειδίκευσή του στο Νοσοκομείο Homburg της Γερμανίας.
Από το 1991 είναι ειδικευμένος γιατρός στη χειρουργική ορθοπαιδική και τραυματιολογία και διατηρεί ιατρείο στο Χαλάνδρι. Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε με φιλική συμμετοχή στο βιβλίο του Γ. Δημόπουλου Ζήσε το σήμερα. Κυκλοφορούν τα βιβλία του Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή! (Μίνωας, 2014) και Ανδρική και γυναικεία οστεοπόρωση. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Διαβάστε επίσης