Σε μία εβδομάδα ρίχνει αυλαία το RE-culture 4

πραγματοποιείται σε Σκαγιοπούλειο, Αγορά Αργύρη και παλαιά Δημοτικά Λουτρά

 

Η Art in Progress έχει καταφέρει να δημιουργήσει την μεγαλύτερη πολιτισμική παραγωγή της πόλης και μία από τις σημαντικότερες της χώρας.
Έτσι και φέτος έχει μετατρέψει το Σκαγιοπούλειο Κέντρο, την Αγορά Αργύρη και τα παλαιά Δημοτικά Λουτρά σε μία σύγχρονη πολυσυλλεκτική δομή πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Η προσέλευση τόσο του κόσμου όσο και των σχολείων είναι πολύ μεγαλύτερη από τις προσδοκίες της διοργάνωσης.

Η κοινωνία πολιτών που συμμετέχει ενεργά και εθελοντικά στην διοργάνωση της Art in Progress έδειξε για μία ακόμη φορά ότι μπορεί να ανταπεξέλθει εξαιρετικά στην παραγωγή σύγχρονων πολιτισμικών και εκπαιδευτικών δομών σε πολύ υψηλό επίπεδο.

 

Και φέτος, στους μαθητές, καθηγητές, μέλη συλλόγων, ιδρυμάτων και πολίτες παρέχονται δωρεάν ξεναγήσεις των θεματικών εκθέσεων καθώς και την δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Είναι ολοφάνερο σε όσους παρακολουθούν την έκθεση ή τις ξεναγήσεις, πως φεύγουν τόσο με ένα αίσθημα χαράς και αισιοδοξίας αλλά και με την επιθυμία να ξαναεπισκεφθούν τους εκθεσιακούς χώρους.

Το 4o Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture 4 κλείνει τις πόρτες του στις 9 Δεκέμβρη, ανανεώνοντας το ραντεβού του για το 2018.

Μην το χάσετε!

Η ομάδα εθελοντών που οργάνωσε και επιμελήθηκε τα εκπαιδευτικά προγράμματα με επικεφαλής την Μαρία Παπαδιαμαντοπούλου είναι: η Μαρίνα Αβούρη, η Φρόσω Ευθυμίου, η Αμαλία Καλαματιανού, η Νίκη Καπαρέλου, η Ειρήνη Καπετανά, η Ασπασία Λουκέρη, η Χαρά Παπαδιαμαντοπούλου, η Χρύσα Σουλελέ και η Γωγώ Χρυσανθοπούλου.
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
 

Το RE-culture 4 δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και βασίζεται στην εθελοντική προσπάθεια ενεργών πολιτών.

Πληροφορίες:

http://www.artinprogress.eu/re-culture-4/

https://www.facebook.com/artinprogress.patras/