Ζουράρις: Ας κάνουν πρόταση μομφής, στη Βουλή θα τους πολτοποιήσω

Επίθεση στο Ποτάμι

Επίθεση στο Ποτάμι, το οποίο κατηγόρησε πως φυλλορροεί λόγω της έλλειψης κοινωνικής αντιστοίχισης, εξαπέλυσε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. Υποστήριξε επίσης πως η πρόταση Θεοδωράκη για πρόταση μομφής γίνεται επειδή «στον κόσμο αυτά αρέσουν», αλλά σε μία συζήτηση στη Βουλή «θα τους πολτοποιήσω».
 

Αν θέλει ο κ.Θεοδωράκης πρόταση μομφής κατά του προσώπου μου, ας το κάνει. Πού θα βρει 43 βουλευτές; Και στην συζήτηση επί τρεις ημέρες θα τον πολτοποιήσω, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Είπε, δε, ότι υπήρξε δάσκαλος του επικεφαλής του Ποταμιού σε σχολή δημοσιογραφίας. «Έλεγα στους μαθητές να κρατάνε σημειώσεις... δεν κράτησε ποτέ, με αποτέλεσμα να γίνει αρχηγός κόμματος, τι να κάνουμε» ανέφερε.

Απέρριψε εξάλλου τις αιτιάσεις για τα όσα είπε, θυμίζοντας ότι στο παρελθόν εν ενεργεία πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «τέσσερις έγκριτους πολίτες ... νταβατζήδες» και προέτρεψε σε αντίστοιχη κίνηση με τη βοήθεια της ΝΔ κατά του Κ.Καραμανλή.

Σε πολιτικό επίπεδο, εκτίμησε ότι το Ποτάμι φυλλορροεί, κάτι που απέδωσε στο γεγονός ότι δεν είχε κοινωνική αντιστοίχιση και ήταν «κατασκευή των μεγάλων καναλιών και των πλουτοκρατών» προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φάνηκε αυτή η έλλειψη κοινωνικής αντιστοίχισης... σε ένα χρόνο το έριξε» σχολίασε ο υφυπουργός Παιδείας.

Διαβάστε επίσης