Η Πάτρα γιόρτασε τον Άγιο Ανδρέα - Ποιους είδαμε στη μεγάλη γιορτή της Πόλης - Οι παρουσίες στο επίσημο γεύμα - ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

η κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε

Με τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιερής εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα, κορυφώνθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια. Η Πάτρα τιμά και γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα. Ακολούθησε γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας. Η κυβέρνηση, όπως έγραψε χθες το tempo24.gr δεν εκπροσωπήθηκε. Ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που παραυρέθηκε στη μεγαλύτερη και πιο σημαντική μέρα της πόλης, ήταν ο Βασίλης Λεβέντης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Αποστόλου Ανδρέα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Το κρύο τσουχτερό αλλά δεν εμπόδισε χιλιάδες πιστούς να συμμετάσχουν και φέτος στον λαμπρό εορτασμό του Πολιούχου.

Η λιτάνευση της Αγίας Κάρας και της ιεράς Εικόνας του Πρωτοκλήτου έγινε στις οδούς Αγίου Ανδρέου, Γούναρη, Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων.

Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, συνοδεία των Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Άρτης Καλλινίκου, Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεοκλήτου, Φωκίδος Θεοκτίστου. 

Ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ.κ. Αλέξιος χοροστάτησε στην Ιερά Αγρυπνία της Τρίτης, μετά τον Μέγα Εσπερινό στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, συνοδεία του Μητροπολίτη Πατρών και του Βοηθού Επισκόπου Κερνίτσης. 

Διαβάστε επίσης