Πάτρα: Ουρές έξω από τα καταστήματα - Πανικός για κινητά και ηλεκτρονικά - Οι προσφορές της Black Friday (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

υπήρξαν μαγαζιά που άνοιξαν από τις 8
Φωτογραφία Αρχείου

Τροποποίησαν έως και τα ωράρια λειτουργίας τους, άνοιξαν από τις 8 το πρωϊ  για να... προλάβουν τους καταναλωτές. Ο λόγος για κατατήματα κυρίως ηλεκτρονικών και κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Πάτρα κι έκαναν τον κόσμο να σχηματίζει ουρές για τις δεελαστικές προσφορές που διαθέτουν.

Πληροφορίες του tempo24.gr αναφέρουν ότι μέσα σε μία ώρα, πουλήθηκαν 150 κινητά από συγκεκριμένο κατάστημα, καθώς η τιμή ήταν μειωμένη κατά 200 ευρώ! Σε άλλο ομοειδές κατάστημα εξαντλήθηκαν με το άνοιγμα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η τιμή των οποίων ήταν κατά 300 ευρώ μικρότερη από την πραγματική αξία.

Η εμπορική κίνηση της ημέρας εξελίσσεται ενδιαφέρουσα σε σχέση με τις προτιμήσεις των καταναλωτών στις αγορές τους.

Ανδρικά ρούχα με έκπτωση έως και 70%, αρώματα και καλλυντικά με μειωμένες τιμές κατά 35%, brand names στις καλύτερες τιμές της χρονιάς. Καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών διαφημίζουν εκπτώσεις έως 60%, αλλά και φαρμακεία κατεβάζουν τις τιμές σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων.  Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα μηνύματα που έλαβαν οι Πατρινοί καταναλωτές για τη σημερινή Black Friday που σε ορισμένα καταστήματα επεκτείνεται και αύριο, ενώ σε κάποια άλλα έως και για μία εβδομάδα!

Οι προσφορές κυρίως αφορούν υποκαταστήματα εμπορικών αλυσίδων που λειτουργούν στην Πάτρα,  καθώς ακολουθούν τον ξενόφερτο εμπορικό θεσμό σε όλο τους το δίκτυο. 

Κύκλοι της τοπικής αγοράς εκτιμούν ότι πρόκειται για μια  προωθητική ενέργεια και μια πολιτική προσέλκυσης των πελατών σε μια αγορά που δεν κινήθηκε καθόλου στις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου, επομένως αναζητείται τρόπος ...ρευστοποίησης.

Φυσικά οι προσφορές "τρέχουν" και στο διαδίκτυο, στα αντίστοιχα ηλεκτρονικά καταστήματα είτε διαθέτουν μαγαζί στην Πάτρα, είτε όχι.

Πάντως η μεγαλύτερη προσφορά της ημέρας που εντόπισε το tempo24.gr είναι σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων απ' όπου διατίθεται ένα και μοναδικό αυτοκίνητο με μειωμένη τιμή κατά 1200 ευρώ και η μικρότερη είναι η έκπυωση 20% που κάνουν ορισμένα καταστήματα, η οποία ουσιαστικά είναι μια μειωμένη μέση τιμή για την οποία σίγουρα δεν θα σχηματιστούν ουρές.

Πρόκειται για ένα θεσμό που επιτρέπει στους καταναλωτές την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου κάθε χρονιάς -φέτος είναι η 25η Νοεμβρίου- να πραγματοποιούν αγορές προϊόντων με πολύ μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές. Σε πολλές χώρες, η μέρα αυτή φέρνει αναμονή από νωρίς έξω από τα μαγαζιά, ουρές, επεισόδια και καβγάδες για προϊόντα.

Διαβάστε επίσης