Πάτρα: Η απόφαση του Δικαστηρίου για τον Άκη Τσελέντη - Κατηγορήθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ομόφωνα αθώος κηρύχθηκε από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και Καθηγητής σεισμολογίας, Ακης Τσελέντης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr.

Ο κ. Τσελέντης δικαζόταν στην εξ αναβολής δικη, ως κατηγορουμένος για συκοφανιτκή δυσφήμιση δια του Τύπου, ωστόσο δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία, καθώς απουσίαζε στο εξωτερικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών μήνυσε τον γνωστό επιστήμονα για μια δήλωση που φέρεται να είχε κάνει στο παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι μέλη του Πανεπιστημίου Πατρών τον εμποδίζουν να αναπτύξει το έργο του.

 Ο κ. Τσελέντης τοτε "ξέσπασε" σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση στο FB:

"Αυτο είναι το ευχαριστώ, που τους έφτιαξα απο το μηδέν ένα σεισμολογικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, τους εφερα 15 εκ ευρώ ερευνητικα προγράμματα, οργάνωσα και εκπαίδευσα μια ομάδα άριστων επιστημόνων, έδωσα 17 διδακτορικές διατριβές, έγραψα συγγράμματα, προέβαλα το Πανεπιστήμιο (τους) παγκόμια αλλά κυριαρχεί η εμπάθεια, η ζήλεια και το να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Τι να κάνουμε πρεπει να καταλάβουν οτι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και μάλιστα, λυπάμαι για τα 18 χρόνια που "πεταξα" σαυτο το χώρο τα ατελείωτα ξενύκτια, τη κούραση να γεμίζω τα βουνά της Δυτ. Ελλάδας με σεισμογράφους τη στιγμή που κάποιοι άραζαν στο δημοσιουπαληλήκι τους και το ωράριο των 10-12.

Είμαι περήφανος που απο εδώ και πέρα ανήκω στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών και τους εύχομαι καλή τύχη και να ξεπλύνουν τη λάσπη απο τα μάτια τους..... όταν θα φτάσουν στο πάτο θα έμαι εκει να τους δώσω το χέρι."

Διαβάστε επίσης