Σπίρτζης: Καμία ωριμότητα ο αυτοκινητόδρομος Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα * Παραπέμπεται στις καλένδες

εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την Πατρών - Πύργου

Σε πλήρη λειτουργία θε τεθεί στα μέσα Δεκεμβρίου ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και ο κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη, όπως έγινε γνωστό κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στην Καλαμάτα, από κοινού με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση. Αυτά είναι τα ευχάριστα από την επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου υποδομών στον Αυτοκινητόδρομο, τα ανησυχητικά είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, η Ολυμπία Οδός θα μείνει μισή, χωρίς δηλαδή το κομμάτι Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.

Ειδικότερα, παντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου χθες στην Καλαμάτα ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως «το οδικό έργο Πάτρα - Πύργος έχει συγκεκριμένη χρηματοδότηση, η οποία έχει διασφαλιστεί».

Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι «το έργο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα δεν είχε καμία απολύτως καμία ωριμότητα» και πρόσθεσε: «Δεν είχε προβλεφθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ένα ευρώ για την ολοκλήρωσή του και είχε αφαιρεθεί από την σύμβαση παραχώρησης για την Ολυμπία οδό, γιατί υπήρχαν περιβαλλοντικά προβλήματα στη διέλευση του οδικού δικτύου από την περιοχή του Καϊάφα, στην Ηλεία».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια «αυτό το έργο θα γίνει, αφού πρώτα ωριμάσει μελετητικά»

Για τον αυτοκινητόδρομο Μορέα

Ο κ. Σπίρτζης έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την έγκαιρη ολοκλήρωση του μεγάλου οδικού άξονα, αλλά και τη θωράκιση της πόλης της Καλαμάτας από τις καταστροφικές πλημμύρες. «Τελείωσε η λογική του "καλοχαιρέτα" και του παλαιοκομματισμού. Τα έργα προγραμματίζονται και υλοποιούνται» ανέφερε.

Αφού επισκέφθηκε το πρώτο τμήμα των αντιπλημμυρικών έργων από τη Θουρία ως το νοσοκομείο, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι «δεν θα ξαναζήσουν οι φτωχογειτονιές της Καλαμάτας αυτό που έζησαν φέτος», καθώς εξήγγειλε τη χρηματοδότηση και νέων αντιπλημμυρικών έργων στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη.

Για τον αυτοκινητόδρομο Μορέα εν όψει της οριστικής παράδοσης του στους πολίτες της Πελοποννήσου στα μέσα Δεκεμβρίου ο κ. Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε : «Έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της σύμβασης και η ολοκλήρωσή του αποτελεί μια δικαίωση για όλους μας». Δυστυχώς, «πρόσθεσε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν όλες οι παραχωρήσεις να έχουν συμβάσεις που δεν ήταν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, υπέρ του πολίτη».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «δεν σταματάμε εδώ», αλλά «θα προχωρήσουμε τα αναλογικά διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους όπως έχουμε συμφωνήσει για την επόμενη χρονιά, αλλά και για να ολοκληρώσουμε τις υποδομές στη χώρα».

Διαβάστε επίσης